Caroline
23 december 2019

Uit de oude doos: start verkoop nieuwbouwproject

Hoe gaat de start verkoop van nieuwbouw eigenlijk? Vaak krijgen we de vraag te horen: “is het net als vroeger, toen je voor de deur moest liggen?”. Deze tijden zijn inmiddels voorbij, maar tot voor 3 jaar geleden ging het inderdaad zo.

Op woensdag kwam de woensdagkrant uit bij BuyzePers, er zaten dan al mensen voor de ‘verkoopkeet’, één ging de krant snel halen en heel gauw weer terug naar de keet. Daar kijken of de advertentie er in stond, en zo nee, dan ging je lekker weer naar huis en zo ja, dan bleef je zitten. De verkoop startte dan vaak op zaterdag de week erna om 10.00 uur (als je mazzel had, soms nog veel langer wachten) en je schreef je naam op een lijst. 1… Pietje, 2… Jantje, 3… Klaasje etc.etc. Eens in de zoveel tijd werd de lijst gepakt en werden de namen omgeroepen, en was diegene er dan niet meer, hup, streep erdoor en de volgende was weer een plaatsje opgeschoven. Op de zaterdag van de start verkoop pakte de makelaar de lijst en ging aan nummer 1 vragen op welk bouwnummer hij een optie wilde, vervolgens nummer 2, enzovoorts enzovoorts en zo was het project in no time verkocht.

Hele boeken zijn er te schrijven over de taferelen die plaatsvonden bij het zitten en wachten, soms werd het zo gezellig dat mensen ook bleven ook al wilden ze helemaal geen woning. Tijdens het wachten zocht je je buren vast uit.

Tja, dat waren nog eens tijden….

Tegenwoordig, in het digitale tijdperk, schrijf je je online in, en word je gebeld als je een woning “mag” kopen.
Soms denken we nog wel eens terug aan die goede oude tijd, en gelukkig met ons vele blije inwoners van Voorhout die ook op de ouderwetse manier een woning hebben veroverd. Je “moest” er wat voor doen, maar dan kreeg je ook je droomhuis (en had je een leuk verhaal voor op verjaardagen!).

Op dit moment hebben we prachtige woningen in het Plan Singels in Voorhout te koop, mocht je interesse hebben, kijk op de website hooghkamer-voorhout.nl, maar bij ons op kantoor langskomen voor de informatie is natuurlijk altijd de beste manier om optimaal geïnformeerd te worden!

Caroline Klip
Max de Makelaar

Caroline

Plaats een reactie

Call Now Button