Woning taxeren

Een huis vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Waarde die afhankelijk is van veel factoren. Zoals ligging, indeling, bouwjaar, staat van onderhoud, gebruikte materialen, oppervlak van het perceel, bouwkundige aspecten, etc. De taxatiewaarde van een woning vaststellen luistert zeer nauw. Binnen het team van Max de Makelaar is veel ervaring met het bepalen van de juiste marktwaarde.

TAXEREN? WAARDE BEPALEN? AANKOPEN?

Wanneer is een taxatierapport nodig?

  • Bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek. Een actuele en gevalideerde taxatie voor de bank of andere geldverstrekker is dan vaak een vereiste. Voor het bepalen van maximale financiering moet de waarde van de woning bekend zijn.

  • Bij het oversluiten van een hypotheek is een taxatierapport verplicht.

  • Bij aanvraag van NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

  • Heb jezelf je droomwoning gevonden dan is het verstandig zijn om een taxatie te laten verrichten. Dan weet je wat de waarde van de woning is en bepaal je wat de woning jóu waard is.

  • Bij verhoging hypotheek of bij afsluiting lening voor verbouwing.

  • Bezwaar maken WOZ-waarde van je huis. Ook dan biedt een taxatie rapport uitkomst. Hiermee kun je onderbouwd bezwaar maken.

Erkende taxateurs

Bij Max de makelaar werken uitsluitend NRVT geregistreerde Register Taxateurs, aangesloten bij brancheorganisatie NVM. Hiermee voldoen wij aan de eisen van NWWI.

Wil je weten wat een taxatie kost? Of direct een taxatie voor je huis aanvragen? Bel ons voor een afspraak op 071 402 41 41 of 0252-21 42 43 of mail naar: info@maxdemakelaar.nl. Ook kun je via het contactformulier om een terugbelverzoek vragen.

Call Now Button